February 25, 2007

Έλληνας και περιβάλλον


Καλοκαίρι, κάνουμε μπάνιο σε ερημικά κατάλευκα βράχια. Μετά από ώρες, ετοιμαζόμαστε να φύγουμε. Την ώρα που αρχίζουμε το σκαρφάλωμα προς τον πολιτισμό, γυρίζω να δω μήπως ξεχάσαμε τίποτα. Βλέπω ένα αντιηλιακό και ακολουθεί ο διάλογος:
- Ξέχασες το αντιηλιακό σου.
- Άδειο είναι!
- Ε πάρτο, τι το αφήνεις εδώ;
- Μα καλά, μαλάκας είσαι;

7 comments:

  1. Να μας τη συστήσεις.

    ReplyDelete
  2. pou pas k'tis vriskeis re su?? ;)

    ReplyDelete
  3. Good question London girl,

    I was pretty young back then, it was summer and her parents were friends with mine. On the other hand, we all make mistakes - don't we?

    ReplyDelete
  4. Όλοι έχουμε κάνει μαλακίες κάποια στιγμή. Το θέμα είναι να μην τις κάνουμε πλέον και να μάθουμε στα παιδία μας να σέβονται το περιβάλλον που ζουν γιατί θα το κληρονομήσουν. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει παιδεία. Εγώ πάλι πρέπει να είμαι από τους λίγους «μαλάκες» που ακόμα και τις γόπες τις βάζω στην τσέπη από το μαγιό μου αν δεν έχω κάτι άλλο μαζί. Δεν τις αφήνω όμως ποτέ στην άμμο.

    ReplyDelete
  5. @Freelancer: Καλησπέρα, το πρόβλημα είναι ότι είναι ελάχιστοι οι Ελληνες που ακολουθούν το παράδειγμά σου. Λες και το τι γίνεται έξω από το σπίτι τους δεν τους αφορά, ούτε τους επηρεάζει...

    ReplyDelete
  6. Πολύ μεγάλο θέμα το περιβάλλον αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορεί να κάνει ο καθένας για να βοηθήσει. Ούτε κόπος είναι, ούτε πολύ δουλειά. Απλά και μόνο να σκεφτούμε ότι αύριο μπορεί να ξανάπαμε στο ίδιο σημείο. Θα μας αρέσει η εικόνα από τις γόπες, τις πλαστικές σακούλες, τα αντηλιακά, τις καρπουζόφλουδες κλπ. Μπορούμε απλά να πάρουμε μαζί τα σκουπίδια μας φεύγοντας. Άντε όμως να πείσεις το Έλληνα να ρίξει τα μούτρα του και να κουβαλήσει σκουπίδια.

    ReplyDelete
  7. Όπου ρωτήσεις θα σου πουν
    το eMax.gr γνωρίζω
    Όλοι το έχουν στο μιαλό
    Τυχαίο; Δεν νομιζω!

    Ακούστε Ελληνικό Ραδιόφωνο και δείτε Ελληνική τηλεόραση από τη διεύθυνσή EMAX.GR

    Όλοι οι ελληνικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, και τα κυριότερα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια live

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...