May 22, 2007

Πολεμικό Ναυτικό πάλι






Το Πολεμικό Ναυτικό και τα στελέχη του απέδειξαν άλλη μια φορά το αξιόμαχο και τη ναυτική ικανότητα που τους διακρίνει.

Σκάφος του ΠΝ εμβόλισε χθες τη νύχτα ψαρόβαρκα στο δίαυλο της Σαλαμίνας. Δύο τραυματίες, ο ένας κινδυνεύει να χάσει το χέρι του. Στο δίαυλο έχουν προτεραιότητα τα σκάφη του ΠΝ. Επιπλέον:



  • Επειδή οι χειριστές αυτών των σκαφών είναι αξιωματικοί του ΠΝ.
  • Επειδή, ως τέτοιοι, είναι άνθρωποι με ολοκληρωμένη προσωπικότητα.
  • Επειδή, ως τέτοιοι, φορούν στολή.
  • Επειδή, όσοι φορούν στολή (εξαιρούνται οι θυρωροί των ακριβών ξενοδοχείων και οι νοσοκόμες) κατατρύχονται από παιδικές προσλαμβάνουσες.
  • Επειδή, εξ αιτίας όλων των παραπάνω, πλέουν μέσα στο δίαυλο με μεγάλες ταχύτητες, αγνοώντας τα άλλα, μικρότερα συνήθως σκάφη, τους κανόνες ναυσιπλοΐας και τη στενότητα του διαύλου.

    Συμπεραίνω ότι το ΠΝ «διέπρεψε» άλλη μια φορά.

3 comments:

  1. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

    Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι σήμερα την 00:05 εντοπίσθηκε σκάφος να αλιεύει παράνομα στην περιοχή του Ναυστάθμου Σαλαμίνας μη έχοντας αναμμένα τα πλοϊκά φώτα, όπως σαφώς ορίζεται από τον κανονισμό ναυσιπλοΐας.

    Κατά την προσέγγιση του αλιευτικού σκάφους από περιπολικό σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού προκειμένου να του υποδείξει να απομακρυνθεί, αυτό έπλευσε με μεγάλη ταχύτητα προς στην περιοχή του Περάματος. Περί την 00:20 εμφανίσθηκαν εντός της περιοχής του Ναυστάθμου Σαλαμίνας δύο σκάφη, τα οποία με επικίνδυνους ελιγμούς προσέγγισαν το περιπολικό σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού, με αποτέλεσμα την επακούμβηση του ενός εξ αυτών με το σκάφος του Π.Ν. Στη συνέχεια τα δύο σκάφη απομακρύνθηκαν προς το Πολιτικό Πέραμα, ενώ στην περιοχή προσέγγισε το πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος Λ.Σ. 108.

    Επισημαίνεται ότι στην περιοχή των Ναυτικών Οχυρών Σαλαμίνας-Σκαραμαγκά απαγορεύεται η αλιεία σύμφωνα με τον υπ. αριθμό 188 ειδικό κανονισμό του λιμένα Πειραιά άρθρο 10, καθώς επίσης και η ναυσιπλοΐα την νύκτα χωρίς προηγούμενη άδεια από το Ναύσταθμο Σαλαμίνας, σύμφωνα με την υπ. αριθμό 5/2006 μόνιμη αγγελία για τους ναυτιλλόμενους.


    Αντιπλοίαρχος Ι. Καλογερόπουλος ΠΝ
    Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ

    ReplyDelete
  2. Περιμένω να δω το αποτέλεσμα των ανακρίσεων που ανέλαβε το Λιμενικό Σώμα. Θυμίζω ότι στη περίπτωση του Κωστάκος, η ευθύνη αποδόθηκε 50-50 στους δύο καπετάνιους!

    ReplyDelete
  3. ΕΙΣΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞΑΡΑΣ ΚΑΙ ΛΟΥΦΑΔΟΡΟΣ!ΤΟ ΠΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΔΕΡΦΟΥΛΕΣ...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...