August 31, 2007

Στερεότυπα Νεοελλήνων


Τηρείται το Σύνταγμα από την κυβέρνηση: Διάλυση της Βουλής και προκήρυξη εκλογών μόνο για σοβαρό εθνικό θέμα (όπως ο προϋπολογισμός).

Τηρείται το Σύνταγμα από την κυβέρνηση: Προστασία της ανθρώπινης ζωής – του υπέρτατου αγαθού. 74 νεκροί από τις πυρκαγιές. Χιλιάδες νεκροί σε τροχαία δυστυχήματα κάθε χρόνο. Εκατοντάδες πνιγμοί στη θάλασσα – αυτό θυμίζει το άλλο στερεότυπο ότι οι Έλληνες είναι ναυτικός λαός.



Τηρείται το Σύνταγμα από την κυβέρνηση: ΄Ολοι οι Έλληνες είναι ίσοι απέναντι στους νόμους: Όταν έχεις (πολλά) χρήματα, μπορείς ακόμη και να σκοτώσεις με πράξεις ή παραλήψεις ανθρώπους και να μην έχεις συνέπειες. Βλέπε δυστυχήματα σε ΠΕΤΡΟΛΑ και MOTOR OIL. Όταν είσαι μεγαλοδημοσιογράφος, αστυνομικός, στρατιωτικός, ταξιτζής μπορείς να παραβιάζεις το νόμο κατά το δοκούν και με τις «ευλογίες» της εκάστοτε κυβέρνησης.

Η δικαιοσύνη είναι τυφλή: Θεότυφλη είναι. Ουδείς ενέχεται για τις υποκλοπές, για τις απαγωγές των Πακιστανών, για τη ληστεία των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων, για τους 74 ανθρώπους που κάηκαν ζωντανοί στις πυρκαγιές.

Προστατεύουμε το περιβάλλον: Κατακαίοντας περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια στρέμματα δάσους, καταστρέφοντας τη χλωρίδα και τη πανίδα της χώρας, μολύνοντας ανεπανόρθωτα τη θάλασσα, τα ποτάμια και τις λίμνες.

Δεν είμαστε ρατσιστές. Καθόλου, γι' αυτό φερόμαστε στους ξένους οικονομικούς μετανάστες σαν να ήταν οι χειρότεροι εχθροί μας. Μας διακρίνει η κοινωνική αλληλεγγύη: Σαν τις ακρίδες έπεσαν οι «ξύπνιοι» στις τράπεζες για να εισπράξουν το βοήθημα για τους πυροπαθείς.

Αυτή η σήψη δεν έχει αγγίξει το στρατό και τα σώματα ασφαλείας. Αυτό είναι τελείως ρητορικό...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...