September 24, 2007

Άνθρωποι και ποντίκια (2)



Τα ποντίκια είναι τα πρώτα έμβια όντα που αναζητούν έξοδο διαφυγής όταν ένα πλοίο αρχίζει να παίρνει νερά, όταν πέφτει σε σουέλ. Επαληθεύοντας αυτήν την παρατήρηση, ο Τσουπίδης και ο Κουρής υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους από τις θέσεις που κατείχαν, στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ο πρώτος και στο υπουργείο Οικονομίας ο δεύτερος. Τελείως ανέλπιστα, η κυβέρνηση αποδέχθηκε χωρίς συζήτηση τις παραιτήσεις τους. Επίσης, τελείως συμπτωματικά και οι δύο κύριοι έχουν εμπλοκή στο σκάνδαλο των ομολόγων, σύμφωνα με το πόρισμα Ζορμπά. Είπαν δηλαδή οι δύο κύριοι, να εγκαταλείψουν το πλοίο όσο είναι καιρός. Σαν τα ποντίκια. 40 χρόνια μετά το θάνατό του, η Ελλάδα του 2007 επιβεβαιώνει τον Στάινμπεκ.

Σηματοδοτώντας άλλη μια πρωτοπορία για την Ελλάδα, ο Σουφλιάς δήλωσε ότι δεν υπάρχει λόγος διαχωρισμού από το υπουργείο Δημοσίων Έργων και ίδρυσης αυτοτελούς υπουργείου Περιβάλλοντος. Η μόνη χώρα στην Ευρώπη. Κι έχει δίκιο ο Σουφλιάς. Το περιβάλλον προστατεύεται επαρκώς με το ισχύον καθεστώς. Φέτος κάηκαν μόνο κάποια εκατομμύρια στρέμματα δασικών εκτάσεων. Στον Ωρωπό πίνουν νερό με εξασθενές χρώμιο γιατί έχει μολυνθεί ο ποταμός Ασωπός. Και οι κρατικές υπηρεσίες δεν έχουν εντοπίσει ακόμη την πηγή της μόλυνσης. Στη λίμνη Κορώνεια πεθαίνουν από τη μόλυνση εκατοντάδες πουλιά. Από τα 20 εκατομμύρια ευρώ που έχει δώσει από το 2004 η Ε.Ε. για την αντιμετώπιση του προβλήματος, οι υπηρεσίες του, λαλίστατου κατά τα άλλα, Ψωμιάδη δεν πήραν ούτε ένα ευρώ! Κι ο Σουφλιάς επιμένει ότι η χώρα, δηλαδή οι πολίτες, δηλαδή όλοι εμείς, δεν χρειαζόμαστε υπουργείο Περιβάλλοντος. Δεν ήξερα ότι ο Σαρακατσάνος είναι, εκτός από τον κτηνοτρόφο που ζει νομαδικά, κι αυτός που βάζει πάνω από την υγεία 10 εκατομμυρίων ανθρώπων το προσωπικό του συμφέρον, χούι και αντίληψη των πραγμάτων!

4 comments:

  1. Ο Σουφλιας ειναι Σαρακατσανος αλλα ειναι και σε ενα υπουργειο οπου εχει και τρελα λεφτα για ευκαιρες τσεπες...
    Και φυσικα δεν θελει να διαχωρισει το υπουργειο γιατι πως θα κοβει και θα ραβει μετα το που ειναι δασος και που οχι για να παιρνει τις μιζες απο τους εργολαβους? ΟεΟ?
    Αλλα για εμενα αλλου ειναι το προβλημα. Γιατι ο αρχηγος(?) στο κομμα του, και πρωθυπουργος Κωστακης, τον ανεχεται να λυνει και να δενει και δεν τον σουταρει. Αυτα τα αμα δεν μεινω εδω που ειμαι, θα σηκωθω να φυγω μου φαινονται περιεργα. Μηπως κατι ξερει? Λεω μηπως?
    Παραλογο.... Δεν απαντα, αρα...

    ReplyDelete
  2. Πιστευω οτι το υπουργειο Περιβάλλοντος επιβάλλεται πλεον. Ακουω ότι ο Κωστάκης θα το κανει μετα από μια διετια. Προφανώς αυτό θα σχετίζεται με τον Σουφλιά αν καταλαβαίνω καλα. Αλλά μετα από δυο χρονια τα πραγματα θα εχουν περαιτερω επιδείνωση. Να προσθεσω βεβαιως ότι ένας κουκος δεν φερνει την άνοιξη, αλλά η ύπαρξη ενος υπουργείου που θα ασχολείται αποκλειστικα΄και μονο με τα φλεγοντα ζητηματα του περιβάλλοντος , το λιγότερο αποτελεί μια αρχή.

    Για τα ποντικια, τί να σου πω. Ειχα εναν αρουραιο παλια που δεν ελεγε να ξεκολήσει από το σπίτι. Ολα τα κακά συνεβαιναν αυτός απτοητος. μεχρι που τουριξα βιτριόλι. Τί να σου πω Σουελ μου , τι να σου πω
    ριτς

    ReplyDelete
  3. @Ριτς: Εάν θέλεις να εξασφαλίσεις το μέλλον από κάθε αρουραίο, ως Σουέλ και ως άνθρωπος μπορώ να σου δώσω ένα ή περισσότερα εκπαιδευμένα γατάκια.

    ReplyDelete
  4. Αν πρόσεξες οι παραιτήσεις Τσουπίδη - Κουρή υποβλήθηκαν την ίδια μέρα με διαφορά λίγων ωρών και οι 2 για προσωπικούς λόγους.
    Είναι προφανές λοιπόν ότι τα ποντίκια δεν πήδηξαν μόνα τους από το καράβι αλλά τα πέταξαν για να διασωθεί ο καπετάν Αλογοσκούφης που είναι το μεγάλο τρωκτικό.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...