December 13, 2007

Κράτος δικαίου




Κράτος Δικαίου είναι εκείνο το κράτος, όπου όλοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο. Στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που έχουν. Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Ν. Γκαργκάνας προτρέπει τις τράπεζες να συμμορφωθούν με τις δικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί. Αποφάσεις που αφορούν δραστηριότητες των τραπεζών που κρίθηκαν παράνομες.
Σ’ ένα κράτος δικαίου μια δικαστική απόφαση αποτελεί νομολογία. Και ως τέτοια, τηρείται από ΟΛΟΥΣ. Ο κ. Γκαργκάνας προχώρησε στη συγκεκριμένη προτροπή, επειδή οι τράπεζες συνεχίζουν τακτικές που κρίθηκαν παράνομες, γιατί αυτό είναι το (οικονομικό) συμφέρον τους. Και μπορούν και το κάνουν χωρίς πρόβλημα, γιατί η Ελλάδα δικαίως χαρακτηρίζεται κράτος-μπουρδέλο.

6 comments:

  1. Και διάβαζα το ποστ με αγωνία να δω,αν στο τέλος πεις τη φράση κλειδί που μας χαρακτηρίζει!Όχι μόνο ως κράτος,αλλά και ως λαό...και την είπες!!!
    Όταν το κράτος μας θα γίνει(αν γίνει ποτέ)κράτος δικαίο,θα χτυπήσει αυτομάτως και διάλυση!!!

    Τη γλυκόπικρη καλημέρα μου :)

    ReplyDelete
  2. oyffff .. τι να πω εγω τωρα ... ερποντας μια καλημερα

    αααααααα και Γκαργκανα ανθρωπε νυσταζω λεμε

    ReplyDelete
  3. Θα διαφωνησω με το χαρακτηρισμο, διοτι στα μπουρδελα υπαρχει μια ταξη. Δεν ειναι αρπα-κολλα τα πραγματα

    Την καλησπερα μου

    ReplyDelete
  4. To ανέκδοτο το ξέρεις, ε; "Αλλάξαμε τσατσά, αλλάξαμε πουτάνες, αλλά ο κυρ Σταμάτης, τακτικός πελάτης". Αυτό το γνωρίζουν καλά τα γκαργκανοειδή.

    ΥΓ.: Μ' αρέσει που είπαμε να βρεθούμε. Εγώ έμπλεξα και πριν την άλλη Τρίτη δεν με σώζει τίποτα κι εσύ πας και μποτιλιαρίζεσαι. Και δεν βρίσκεις κι αυτα που ειπαμε ν βρεις. Τον ανανία μου μέσα!

    Φιλιά!

    ReplyDelete
  5. Δηλαδή, καταδικάζεσαι, και μετά απο καιρό δεν συμμορφώνεσαι αλλα πρέπει να σε παρακαλέσουν ευγενικά να συμμορφωθείς ....
    Ουτε καν μπουρδέλο !
    Μαφία κανονική.

    ReplyDelete
  6. @Koptoraptou: Δεν πειράζει, είμαι αισιόδοξος. Εδώ ο little George θινκς χιλ μπι πράιμ μίνιστερ ουάν ντέι!

    @Τζονάκο: Μαφία με νονό και πολλούς κουμπάρους.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...