December 14, 2007

(Μ)πάλι μαλάκας;



Αυλαία πέφτει σήμερα στη διεθνή διάσκεψη για το περιβάλλον που γίνεται στο Μπαλί. Και όλα δείχνουν ότι δεν πρόκειται να παρθεί απόφαση για μείωση των ρύπων που δημιουργούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, εξ αιτίας (πάλι) του μονίμως αντιδρούντος προέδρου των ΗΠΑ G. Bush. Επειδή, λέει, δεν έχει πειστεί ότι η δραστηριότητα των βιομηχανιών και οι ρύποι που παράγονται από αυτήν τη δραστηριότητα, επηρεάζουν αρνητικά το περιβάλλον. Δεν έχει πειστεί, όχι επειδή είναι μαλάκας (μόνο), αλλά και επειδή (εκτός από μαλάκας) είναι και δέσμιος των συμφερόντων των βιομηχανιών. Στη φωτό βλέπουμε τον πρόεδρο να συνομιλεί με την "κυρία" Κάρλα Ντελ Πόντε.

Σήμερα λήγει η θητεία της στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Μ’ αυτήν την αφορμή εξέφρασε τη λύπη της γιατί δεν συνέλαβαν τους Κάρατζιτς και Μλάντιτς, οι οποίοι καταζητούνται από το δικαστήριο για εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Εκεί που ο νεόκοπος οικολόγος Αλ Γκορ, συμφώνησε να βομβαρδίσουν οι Αμερικάνοι με βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου!
 
 
Εκφράζω κι εγώ με τη σειρά μου τη λύπη μου, γιατί η Ντελ Πόντε δεν συνέλαβε τον θρησκευόμενο πρόεδρο Bush, παρότι Ισπανός εισαγγελέας έχει εκδώσει γι’ αυτόν διεθνές ένταλμα σύλληψης. Αλλά ούτε και τον πρόεδρο της UNION CARBIDE συνέλαβε για το έγκλημα που διέπραξε η εταιρία του στο Μπομπάλ της Ινδίας το 1984, με τους 20.000 νεκρούς και τους 500.000 τραυματίες!

12 comments:

  1. με μενα μιλαγε ηθελε να με ρωτησει αν η ροζ γραβατα παει με φυστικι πουκαμισο

    ReplyDelete
  2. Δυστυχως εδω δεν εχουμε να κανουμε με Μαλακια αλλα με αλητεια .
    Και η διαφορα ειναι πολυ μεγαλη.

    ReplyDelete
  3. Αν δεν "έχουν πεισθεί" αυτοί που είναι υπεύθυνοι για το 70% της παγκόσμιας ρύπανσης του περιβάλλοντος, δεν φαντάζομαι να πιστεύει κανείς πως από τη διάσκεψη στο Μπαλί θα βγεί τίποτα ουσιώδες.

    ReplyDelete
  4. Καλά τα λες...
    Θυμάμαι ότι ο G.B. ήταν από τους υπέρμαχους των πυρηνικών εργοστασίων για ηλεκτρική ενέργεια.
    Προτείνω να μπει η φωτογραφία του στο λίμα που προανέφερες (μ.....ς)!

    ReplyDelete
  5. Ο άνθρωπος είναι μόνος του ολόκληρη κατηγορία. Μειωμένης αντίληψης, θρησκόληπτος, μεγαλομανής, απάνθρωπος, ασυνείδητος, καιροσκόπος, εκμεταλλευτής...καρκίνωμα της φύσης.
    Αει στην οργή φούντωσα, κρατάει κι ανάποδα το τηλέφωνο το σπίρτο!!

    ReplyDelete
  6. θέλω να του ρίξω γιούρτι!! Τώρα που το σκέφτομαι αυτός ο Κολόμβος τι το ήθελε εκείνο το ταξίδι?

    ReplyDelete
  7. @Βόρειο Σέλας, Μαρκόνι: Καλωσορίζω τους συνταξιδιώτες! Έχετε κι οι δύο δίκιο. Μέχρι να μας αδειάσει τη γωνιά, έχουμε να δούμε και να υποστούμε πολλά.

    @Mamma: Ήρεμα, δεν αξίζει τον κόπο ο μαλάκας.

    @Lily: Μπράβο σου, δεν το είχα σκεφτεί έτσι. Άσε που μακέλεψαν τους Ινδιάνους. Πήγε κι ανακάλυψε την Αμερική, αντί να επιδοθεί σ' αυτό που υποδηλεί το όνομά του κι όπου θα είχε σίγουρα μεγαλύτερες επιτυχίες.

    ReplyDelete
  8. "Το δις εξαμαρτείν ουκ λαού σοφού"!Το ίδιο σαφώς ισχύει για Αμερικανούς και Έλληνες.Τι ψάχνουμε λοιπόν;Ζήτω,η ανοησία και παίρνουμε ό,τι μας αξίζει!!!Τι ψάχνουμε;

    Τη γλυκιά μου καλημέρα:)
    Και ένα σ/κ με γλυκιά...συντροφιά;)

    ReplyDelete
  9. @Ψυχή: Έλα ντε, τι ψάχνουμε και δεν το βρίσκουμε;
    Καλό σ/κ και σε σένα!

    ReplyDelete
  10. Καλημερα.
    Εγραψα σχετικά με το θέμα κι εγω και μου έγραψε ενας οτι διαψεύστηκα !
    Τι κατάλαβα λάθος ;
    Τελικά πανηγυρίζουν στο Μπαλί οι ντόπιοι επειδη πείστηκαν οι αμερικανοί να συμφωνήσουν να ξανασυζητήσουν !!!
    Δηλ. ετσι για να μην βγεί αποτυχημένη και πάλι μια Διάσκεψη. Επι της ουσίας όμως τίποτα !

    ReplyDelete
  11. @Tzonako: Στις καλένδες πήγε γι' άλλη μια φορά η απόφαση. Εξ αιτίας Αμερικανών, Καναδών και Ιαπώνων.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...