May 14, 2010

George's protocol

Το πρωτόκολλο κατά ΓΑΠα.


Το διεθνές πρωτόκολλο επιβάλλει στις συναντήσεις μεταξύ ηγετών χωρών, οι συνομιλίες να γίνονται στη γλώσσα κάθε ηγέτη και να υπάρχει μετάφραση και στις δύο γλώσσες.  Εννοείται ότι μιλάμε για την εθνική γλώσσα κάθε χώρας.

Σήμερα και με αφορμή την επίσκεψη Ερντογάν, γίναμε μάρτυρες ενός μοναδικού φαινομένου.  Ενώ στη συνάντηση Παπούλια-Ερντογάν η μεταφράστρια χρησιμοποιούσε ελληνικά και τουρκικά, στη συνάντηση Παπανδρέου-Ερντογάν, η ίδια μεταφράστρια, μετέφραζε τα τουρκικά σε αγγλικά!

Φαντάζομαι ότι αυτό ζητήθηκε από το ΓΑΠα.  Φοβούμενος μην κάνει πάλι κάποια πατάτα, απαίτησε τα τουρκικά να μεταφράζονται στα αγγλικά, ώστε να είναι σίγουρος ότι καταλαβαίνει το συνομιλητή του.


Πηγή φωτό: in.gr

17 comments:

  1. Γιώργος Παπανδρέου.
    Ξένη μαριονέτα, κομπλεξικός ή απλά ηλίθιος;
    Φοβάμαι ότι πρόκειται για ένα συνδιασμό όλων αυτών των καταστροφικών για τους Έλληνες χαρακτηριστικών.
    Είναι επικίνδυνος.
    Αυτή τη στιγμή οι βουλευτές του πασόκ κρατούν στα χέρια τους τη μοίρα της χώρας.
    Ας κάνουν ότι τους φωτίσει ο Θεός.

    ReplyDelete
  2. @Socrates: Καλώς τον! Ο Γιωργάκης είναι όλα αυτά που λες και άλλα τόσα.
    Μην περιμένεις πάντως πολλά από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Οι περισσότεροι απ' αυτούς ΕΧΟΥΝ "ΔΙΑΠΡΕΨΕΙ" ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ

    ReplyDelete
  3. Σε οποιαδήποτε γλώσσα και να τα μετέφραζαν το χαμένο πάλι δεν θα καταλάβαινε τίποτε.

    ReplyDelete
  4. Τους τουρκους τους εφερε... τους γερμανους, γαλλους και ιταλους τους εφερε. Απ ολους τους κατακτητες του παρελθοντος μονο οι περσες του γλυτωσαν, το σημερινο ιρακ βεβαια ειναι αμερικανικο. Και η αμερικη ειναι φυσικα η πρωτη πρωτη που θα εφερνε. Συγχαρητηρια. Σε λιγους μηνες εκμηδενισε αιωνες αγωνων...

    ReplyDelete
  5. Και τους Πέρσες τους έφερε ο Τζέφρυ..Μιά βόλτα στο Κουρδοπασοκισταν της Ομόνοιας θα σας πείσει.

    ReplyDelete
  6. @ΟΧΙΑ: Tελικά, είναι θέμα (έλλειψης στοιχειώδους ικανότητας) αντίληψης.

    ReplyDelete
  7. @Ανώνυμοι: Πέρα από τους γνωστούς εχθρούς, του σήμερα και του παρελθόντος, έφερε κι αυτά τα φιλαράκια του που τους έδωσε αξιώματα και, ούτε αυτά ξέρουν ελληνικά.

    ReplyDelete
  8. Έχει χαθεί κάθε έννοια του αυτονόητου από αυτή την κυβέρνηση.

    ReplyDelete
  9. Κανονικά η επίσημη γλώσσα της Ελλάδας θα έπρεπε να είναι τα Αγγλικά. Δεν κατάλαβα εμείς οι αγγλικούδες τί θα γίνουμε, κλέφτρες

    ReplyDelete
  10. @Orestios: Oλα ζητούμενα είναι σ' αυτήν την κυβέρνηση. Από τα πιο απλά (τα αυτονόητα) μέχρι τα πιο σύνθετα (να διατηρήσουν ακέραια τη χώρα).

    ReplyDelete
  11. @Οffshore: Μη στεναχωριέσαι, καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή.

    ReplyDelete
  12. Ρε παιδιά αυτός είναι εντελώς ηλίθιος.
    Να ήταν μόνο το Αγγλικά...
    Και "σκύψε" να του έλεγε ο Πασάς, "yes of course" θα έλεγε (μου φαίνεται ότι είπε κιόλας).
    Φανταστείτε αν χρειαστεί να γίνει κάποιος πόλεμος, πώς θα κυβερνήσουν τέτοια σκατομυαλά.

    ReplyDelete
  13. Anonymous, δε χρειαζεται να γινει κανενας πολεμος.. με τετοιους πολιτικους η χωρα εχει παραδοθει αμαχητι εδω και δεκαετιες.

    ReplyDelete
  14. Swell, ζουμε την ελληνική version του Φορεστ Γκαμπ;
    Ομολογώ ότι ερωτημα αν ο Ηγεμών ειναι παντελώς ηλίθιος ή παντελώς εφιλατης, ειχα ...γκριζες ζώνες και στις δυο απαντησεις.

    Τι κάνεις όταν παλευεις να μοντελοποιησεις τα εργαστηριακά ευρηματα. Προσπαθείς να θεμελιώσεις την θεωρία που εμπεριέχει όλα τα δεδομένα. Κατεληξα σημερα που μιλάμε- γιατί τα δεδομένα δυστυχώς διαρκώς εμπλουτιζονται-στη θεωρία ότι παντελώς ηλιθιος Ηγεμών χειραγωγείται απο καπατσους αυλικους. Αν τολμήσει κανεις εκ των υψηλοτερων σε οφιτσιο αυλικών να πάρει τα μάτια του απο τον Ηγεμόνα, ο Ηγεμών την κάνει την μαλακία του.


    Περαν των ανωτερω αυλικών που εκτελουν τα συμβολαια, υπάρχουν και οι υπηρετες αυλικοι, κατωτατοι υπεργολαβοι, που έχουν αναλάβει τον ρόλο των χειροκροτητών, των κουβαλητών του πριγκιπικου μαξιλαριου και των γλυφτών του στεμματος έναντι ελαχιστου και ευτελούς αντικειμενικώς αλλά ισχυρου για ζήτουλες αντιτιμου...

    ReplyDelete
  15. Ανώνυμοι 14.17 & 16.29: Φροντίστε να μη γίνει πόλεμος, γιατί φοβάμαι ότι με δεδομένο το "αξιόμαχο" των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, το Da Capo θα μετονομασθεί σε Da Fesi, εντός 4ώρου.

    ReplyDelete
  16. @Katerina: Κι εγώ, μα τον Αγιο Μερκούρη, διερωτώμαι ποιό από τα δύο στοιχεία υπερισχύει στον περί ου. Τους αυλοκόλακες πάντως θα τους απαντήσεις όχι μόνο στη "δούλεψη" των ηλιθίων, αλλά και σ' αυτήν των ανασφαλών. Μεγάλη κατηγορία και δαύτη.

    ReplyDelete
  17. Φυσικό είναι.
    Εσύ αν πήγαινες στην Σουηδία για παράδειγμα,θα ήθελες να σου μεταφράζουν τα Σουηδικά σε Σουαχίλι:

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...