November 14, 2010

Του Ελληνος ο τράχηλος μυαλό δεν υπομένει


Αφού η πλειοψηφία όσων ψήφισαν σήμερα, ψήφισε τους υποψηφίους των δύο εσμών, αποδεικνύεται ότι αυτή η πλειοψηφία έχει πάρει διαζύγιο από τη λογική σκέψη.  Ή ότι αποφάσισε να δικαιώσει τη θέση του Πάγκαλου "όλοι μαζί τα φάγαμε."   Ή, τουλάχιστον, δείχνει να ευελπιστεί πως θα συμμετάσχει στο μελλοντικό φαγοπότι, αφού στην "κουζίνα" φρόντισε να διατηρήσει τους ίδιους "σεφ".

Θεωρήστε το φαγοπότι σίγουρο.  Τα δύο κόμματα που δεν άφησαν τίποτα όρθιο μετέχοντας στην κεντρική εξουσία,  θα βάλουν τώρα με τους εκπροσώπους τους το μακρύ χέρι τους και στις Περιφέρειες.  Θα οργανώσουν δηλαδή την ερασιτεχνική λαμογιά που επικρατούσε μέχρι σήμερα στην αυτοδιοίκηση, σε επαγγελματικό επίπεδο.   Πως το έκαναν με τη SIEMENS;  Tην υπόθεση που ακόμα "ψάχνουν."   Το know-how υπάρχει.  Και η γνώση καλό είναι να μεταβιβάζεται.  Και ο πλούτος να αναδιανέμεται.  Σε (λίγες) περισσότερες τσέπες δικών μας ανθρώπων.  Και ομερτά.

2 comments:

  1. και ο πλεον προηγμενος λαος εαν ειχε υποστει αυτα που εχει υποστει ο ελληνικος λαος ..(χωροφυλακες , παπαδες , "παιδεια" κ.λ.π. ) ετσι θα μεταβαλοταν , σε αγελη πιθηκων

    ReplyDelete
  2. Aνώνυμε, μην παραβλέπεις την τάση μας να αποζητούμε πάντοτε ηγέτες.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...